Directeur Wilfred Hardeman (1985) stopt na zeven jaar als directeur van Groot Nieuws Radio. Per 1 augustus gaat hij als hoofd contentmakers aan de slag bij de Evangelische Omroep. Hardeman gaf sinds 2016 leiding aan Groot Nieuws Radio en zorgde volgens de zender voor een professionalisering en stabilisering in de organisatie.

Het bestuur van Groot Nieuws Radio betreurt het vertrek van Wilfred Hardeman. Voorzitter Joop Gankema: “Deze organisatie heeft veel aan Wilfred te danken. Het is verdrietig om hem te zien vertrekken. Tegelijk feliciteren we hem met zijn nieuwe functie bij de Evangelische Omroep. Wilfred is een directeur met oog voor iedereen op de werkvloer en een mensgerichte werkwijze. Dat heeft hem en deze organisatie ver gebracht.”

Wilfred Hardeman begon in 2007 als presentator bij Groot Nieuws Radio en presenteerde de programma’s Snel Weg, De Ochtendeditie en De Dag Van Vandaag. Na vijf jaar werd hij eindredacteur en gaf hij leiding aan de redactie.

Wilfred Hardeman: “Als ik naar de mensen kijk en de missie van Groot Nieuws Radio, zou ik deze organisatie het liefst nooit verlaten. Maar mijn tijd als directeur zit erop. Ik heb er vijftien jaar lang van genoten om in welke functie dan ook betrokken te zijn bij het prachtige radiovak. In de komende jaren zal Groot Nieuws Radio verder groeien, met ongetwijfeld ook weer nieuwe uitdagingen. Ik ben God dankbaar dat Hij mij heeft willen gebruiken in het werk voor al onze luisteraars.”

Foto: Groot Nieuws Radio