Home Landelijke radio Grieta Spannenburg en Alfred Snoek nieuwe weermensen Radio 2

Grieta Spannenburg en Alfred Snoek nieuwe weermensen Radio 2

Meteo Consult levert vanaf maandag 12 februari het actuele weer op Radio 2. Media meteorologen Grieta Spannenburg en Alfred Snoek worden de belangrijkste weerpresentatoren. Ze volgen Jan Versteegt op, die eind vorig jaar vertrok bij Radio 2 en die sindsdien vervangen werd door Jules Geirnaerdt.

Met de twee nieuwe weermensen klinkt er een jonger geluid op de publieke radiozender. Grieta Spannenburg is 35 jaar, woont in Nijmegen en is sinds acht jaar actief als mediameteoroloog voor een breed scala aan opdrachtgevers. Na een opleiding milieukunde aan de hogeschool in Deventer kwam zij begin 1999 in Wageningen bij Meteo Consult terecht, waar zij intern werd opgeleid.

“Mijn doel is de weersverwachtingen zo te verwoorden dat ze bij de luisteraars duidelijk overkomen. Binnen het bombardement aan informatie, waaraan mensen tegenwoordig dagelijks worden blootgesteld, is dat een uitdaging”, zegt Grieta Spannenburg.

Alfred Snoek is 25 jaar, woont in Gouda en werkt sinds anderhalf jaar als mediameteoroloog bij Meteo Consult. Hoewel Alfred van jongs af aan gefascineerd is door het weer, voltooide hij de opleiding tot aardrijkskundedocent. Hierna diende zich de kans aan om een grote droom te vervullen en ‘in het weer’ aan de slag te gaan. Zijn verleden als weeramateur, hij was lange tijd lid van de Weerclub Gouda, komt Alfred tijdens weerpraatjes goed van pas.

“Omdat Radio 2 tijd uittrekt voor het nieuws over het weer is het een uitdaging om de luisteraar mee te nemen in mijn passie voor het weer. Ik krijg zo de kans te informeren over opmerkelijke weersverschijnselen die zich regelmatig voordoen in ons land”, stelt Alfred Snoek.

Grieta Spannenburg en Alfred Snoek verzorgen de weerpraatjes om 7:20, 8:20, 10:20 en 12:20 uur in de programmas van Hans Smit, Daniël Dekker en Frits Spits. Ook in de avond, om
18:20 uur in het programma van Bert Kranenbarg, verzorgt Meteo Consult het weerbericht.

Meteo Consult werkt nu ook al voor bijvoorbeeld BNR Nieuwsradio.

Vorig artikelMaartje Glas nieuwe producer Coen & Sander Show
Volgend artikelLokale omroepen in Gooi- en Vechtstreek omgedoopt tot You FM