Giel Beelen wordt creatief directeur bij het nieuwe radiostation Financial News Radio. Dat meldt het AD op basis van ‘bronnen’. De nieuwe zender heeft bij de FM-frequentieveiling het FM-pakket van Sublime gekocht en gaat daar vrijdag op uitzenden. Het is nog onduidelijk of Giel ook een eigen programma krijgt. Ook de precieze plannen van de zender zijn nog niet duidelijk. Het gerucht dat Giel radiobaas zou worden bij de nieuwe zender ging al langer rond.

Giel Beelen gaat in zijn nieuwe rol als creatief directeur het radiostation helpen op te zetten. Na zijn werk bij NPO Radio 2 was hij op sabbatical. Een week geleden is hij getrouwd met zijn vriendin. Ze verwachten samen een kindje.

Financial News Radio was de verrassing van de FM-veiling. Er werd 6,1 miljoen euro betaald voor het FM-pakket, door ondernemer Joost Zuurbier. “Het station zal een fris radioconcept brengen dat gericht is op het informeren van het Nederlandse jonge publiek met betrekking tot financieel nieuws en zakelijke ontwikkelingen”, liet de zender eerder weten.

De 51-jarige Zuurbier richtte ooit het onlinebedrijf Dot TK op, dat gratis domeinnamen aanbood via het tropische eilandenrijkje Tokelau. Dit avontuur ging gepaard met claims en criminelen die de gratis tk-domeinen misbruikten.

Foto: Annemieke van der Togt