Home Landelijke radio Giel Beelen wil wereldrecord radiomaken verbeteren

Giel Beelen wil wereldrecord radiomaken verbeteren

Giel Beelen wil het wereldrecord radiomaken gaan verbeteren. Afgelopen zondag verbrak de Belgische presentator Lennart Creël het record, dat nu op 190 uur staat. Giel Beelen wil met het wereldrecord het tienjarig bestaan van zijn ochtendshow op 3FM vieren.

"Het zijn acht dagen. Het is niet normaal", zei Beelen vanochtend in zijn radioprogramma. "Ik heb er over getwijfeld, maar ik ga het definitief doen." De poging begint maandag om 06:00 uur op 3FM. Andere dj's zullen in hun eigen uren aanschuiven bij Giel om hem te ondersteunen.

Beelen droomt al een tijd over een wereldrecord. "Ik weet nu twee weken dat het mag. Je kunt je voorstellen dat het met het Nederlandse omroepsysteem wel een gedoetje is", zei hij.

Wereldrecordhouder Creël zei vanochtend tegen Beelen dat hij een zware week krijgt. "Op het einde heb je jezelf niet meer onder controle. Dan val je weg en kun je in slaap vallen als je met mensen aan het praten bent." Hij mocht een aantal powernaps doen en sliep in totaal ongeveer zeven uur.

Creël zegt dat hij vooral vanaf uur 170 naar Beelen zal luisteren. "Dan wordt het meestal leuk."
 

Vorig artikelNOS brengt radionieuws naar Google Glass
Volgend artikelZeven omroepen genomineerd voor Lokale Omroep van het Jaar