Home Landelijke radio Giel Beelen ontsnapt aan veroordeling

Giel Beelen ontsnapt aan veroordeling

Giel Beelen is voor de politierechter ontsnapt aan een veroordeling. In april was de dj van Radio 3FM bij het vallen van de avond op weg naar de studio, toen hij bij Weesp een kruispunt naderde waar het licht net op groen sprong. De rij wachtende auto’s voor het verkeerslicht kwam naar de smaak van Beelen niet snel genoeg op gang. En dus besloot de dj de rij auto’s in te halen over de voorsorteerstrook voor linksafslaand verkeer, die op dat moment vrij was.

Terwijl Beelen vrolijk zijn weg vervolgde, kwam hem een surveillancewagen tegemoet. De auto van Beelen werd staande gehouden, waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Inmiddels heeft de dj het document weer terug, dankzij de Haarlemse advocaat Ben Fritz. Die wist de politierechter te overtuigen dat de verwijten aan Beelens adres slordig en onvoldoende onderbouwd waren door het OM. De stelling van de officier van justitie dat Beelen te hard had gereden, viel simpelweg niet te bewijzen. Ook de kwalificatie ’onvoorzichtig rijden’ kon niet hard worden gemaakt.

Vorig jaar november kreeg hij nog een veroordeling aan zijn broek voor te hard rijden, maar vorige week kon Beelen met een vrijspraak het gerechtsgebouw verlaten. De rechter achtte dit keer niet bewezen dat de verdachte de wegenverkeerswet had overtreden.