Home Landelijke radio Giel Beelen niet naar 538, maar blijft bij 3FM

Giel Beelen niet naar 538, maar blijft bij 3FM

Giel Beelen gaat niet naar Radio 538. Aan de geruchten dat hij weg zou gaan bij 3FM maakte hij vanochtend zelf een einde. In zijn eigen ochtendshow zei hij dat hij bij de VARA/3FM blijft tot 2010.

Beelen zei wel gevleid te zijn door het aanbod dat 538 hem deed. “Het is toch de best beluisterde zender.” De afgelopen weken ging het gerucht rond dat Beelen Ruud de Wild op zou gaan volgen bij de commerciële hitzender. ”Ik heb een keuze gemaakt met mijn gevoel”, beargumenteerde de dj. “Ik heb hier mijn radio-opvoeding gehad. Daarom heb ik definitief besloten: ik ga….nog niet weg bij 3FM.”

De voornaamste reden is volgens Giel dat hij niet weg wilde uit de ochtend. “Dat was bij 538 niet echt een optie.” Volgens Giel werd hij gebeld. “Gisteren wist ik wat ze konden bieden. En toen heb ik A en B naast elkaar gelegd. En dat heeft niet lang geduurd. In de ochtend luisteren mensen echt een maak je intieme radio en daar hou ik van.”

Geld was nooit een issue. “Ik verdien al jaren teveel geld, dus dat is nooit een afweging geweest.” De dj bewaarde het ‘nieuws’ bewust om in zijn eigen show wereldkundig te maken.

Over zijn werk voor televisie is niet gesproken. “Daar wilde de VARA wel over beginnen, maar toen heb ik gezegd dat het daar nu over ging.”

Vorig artikelGordon op plaats van ‘Nonstop 40’ op Radio 538
Volgend artikelWereldomroep wint weer Braziliaanse prijs