Home Landelijke radio Wereldomroep wint weer Braziliaanse prijs

Wereldomroep wint weer Braziliaanse prijs


De Braziliaanse redactie van Radio Nederland Wereldomroep heeft voor de tweede keer de Vladimir Herzog Prijs 2007 in de categorie radioreportages gewonnen. In de bekroonde programmaserie 'Vozes Negras no Brasil' komen leden van verschillende Braziliaanse inheemse stammen aan het woord over hun cultuur. De prijs wordt vandaag in São Paulo aan de makers Mario de Freitas en Rainilda Herrero van de Wereldomroep uitgereikt.

In Vozez Negras no Brasil (in het Nederlands: De stem van de Afro-Brazilianen) vertellen leiders van deze grote gemeenschap (49 procent van de bevolking) over hun culturele rijkdom en de strijd voor het behoud van hun eigen cultuur. Deskundigen van verschillende afro-organisaties in Brazilië geven in de radioserie hun visie op dit onderwerp.

Deze Braziliaanse radioserie (in het Portugees) bestaat uit twaalf programma's van 30 minuten. Behalve via satelliet en internet, biedt de Wereldomroep het programma tevens aan via 462 lokale partnerstations. Veel universiteiten en organisaties in Brazilië gebruiken de onderwerpen die ter sprake komen in Vozes Negras no Brasil ter ondersteuning van hun lessen en workshops.

De Vladimir Herzog Prijs wordt toegekend door de Vereniging van Beroepsjournalisten van São Paulo, Nationale Vakbond van Journalisten, Braziliaanse Persvereniging en Advocaten Orde/SP – Commissie Rechten van de Mens.