Home Landelijke radio Giel Beelen: “Ik scoor liever met leukere dingen aandacht”

Giel Beelen: “Ik scoor liever met leukere dingen aandacht”

“De afgelopen weken waren voor mij een hele onrustige tijd en wel een soort waste of energy”, zo vertelt Giel Beelen aan RadioFreak. De dj maakte afgelopen donderdag de keuze om bij 3FM te blijven en niet de overstap naar Radio 538 te maken.

Het gerucht doet de ronde dat de dj vooraf al wist dat hij niet weg zou gaan en dat hij alleen maar met Radio 538 praatte voor de aandacht in de media. “Ik ken dat verhaal, maar dat is echt niet zo. Ik scoor liever met leukere dingen aandacht. Ik zat er helemaal niet op te wachten om na te gaan denken over een overstap, want ik ben gelukkig bij de VARA, maar als de telefoon gaat ga ik wel praten en er serieus over nadenken.”

“Mijn uiteindelijke keuze was gebaseerd op een combinatie van factoren”, zo vervolgt Giel zijn verhaal. “Het belangrijkste was dat ik in de ochtend wil blijven en bij Radio 538 zou het om het middagprogramma gaan. Ik ben daar gewoon nog niet klaar en ik heb ook eigenlijk geen idee wat ik in de middag zou moeten doen.” Giel had het financiële deel bewust niet meegenomen in zijn afweging. “Ik verdien al meer dan genoeg op dit moment.”

Afgelopen zomer maakte Giel Beelen voor de VARA een televisieprogramma. “De VARA was daar heel enthousiast over. Zelf weet ik nog niet of ik daar mee door wil gaan nu ik bij hen blijf. Ik ben vooral erg blij dat ik vanaf komende week weer gewoon mijn radioprogramma kan maken en dat vind ik verreweg het belangrijkste.” Spijt van zijn televisie-avontuur heeft hij echter niet. “Ik heb erg veel geleerd van mijn tv-avontuur, maar het is gewoon niet zo echt als radio.”

Vorig artikelRick en Marlous nemen afscheid van WeekendRick
Volgend artikelGerard Ekdom voor tweede maal vader geworden