Home Landelijke radio Ghislaine Plag nieuwe presentator Rondom 10

Ghislaine Plag nieuwe presentator Rondom 10

Ghislaine Plag zal vanaf januari 2010 het wekelijkse debatprogramma Rondom 10 gaan presenteren. Plag is momenteel al op televisie te zien als presentator van het actualiteitenprogramma Netwerk. Op Radio 1 presenteert ze de dagelijkse programma’s Lunch! en Stand.café en één keer per week Casa Luna.

Ghislaine Plag begon haar carrière in 1998 bij RTV Rijnmond en stapte in 2006 over naar de NCRV. Ze is blij met het nieuwe programma. "Het is voor mij ontzettend leuk en spannend dat ik Rondom 10 mag gaan presenteren. Ik vind het een uniek programma waar een echt goed inhoudelijk debat wordt gevoerd. Ik besef dat het lang niet makkelijk zal zijn om Cees Grimbergen op te volgen, maar het is een bijzondere kans die de NCRV mij geeft en ik ga de uitdaging graag aan."

Rondom 10 wordt uitgezonden sinds 1981 en is daarmee het langst bestaande debatprogramma op de Nederlandse televisie. Het programma werd de afgelopen 28 jaar gepresenteerd door achtereenvolgens Henk Mochel, Hans Sleeuwenhoek, Violet Falkenburg en Cees Grimbergen.