Home Landelijke radio Radio 10 Gerard Ekdom: Stof moet van imago Radio 10 af

Gerard Ekdom: Stof moet van imago Radio 10 af

Het wordt tijd dat het stof van het imago van Radio 10 wordt afgeblazen. Dat zegt Gerard Ekdom in De Telegraaf. “Het is allang niet meer de zender die de hele dag gouwe ouwen uitzendt. Die zijn nog wel ruimschoots aanwezig hoor, want dat is wat mensen willen horen. Ze willen nummers herkennen. Iedereen heeft een soundtrack die bij zijn leven hoort en als een van ‘jouw nummers’ op de radio wordt gedraaid, word je daar blij van.”

Gerard begon vorige week maandag met zijn eerste ochtendshow op Radio 10, na ruim twintig jaar bij de publieke omroep te hebben gezeten. “Op een gegeven moment heb je het gevoel dat je bent uitgegroeid. En toen werd ik ineens 40 en dacht: ik wil straks geen spijt hebben van de dingen die ik niet heb gedaan. De uitdaging om commercieel te gaan, wilde ik nog wel aan. Het aanbod van Talpa kwam op het juiste moment. Natuurlijk komt er ook geld bij kijken, maar dat is nooit mijn drijfveer geweest.”

Het vroege opstaan was moeilijk, maar inmiddels zegt de kersverse Radio 10-dj eraan gewend te zijn. “Je moet alle seizoen meegemaakt hebben. Ik had mensen in mijn team die halverwege zijn afgehaakt (Pieter Kok, red.). Die trokken het niet. Vooral november en januari zijn heel zwaar. Ik vind dat vroege opstaan nog steeds geen feest, maar als ik eenmaal in de studio ben en het eerste plaatje draai, word ik vanzelf vrolijk.”

Foto: Radio 10 | Jesaja Hizkia