Home Landelijke radio Gerard Ekdom: sfeer bij 3FM beter na vertrek Ruud, Henk en Rob

Gerard Ekdom: sfeer bij 3FM beter na vertrek Ruud, Henk en Rob

De sfeer bij Radio 3FM verbeterde direct toen de dj’s Ruud de Wild, Henk Westbroek en Rob Stenders vertrokken. Dat zegt dj Gerard Ekdom in Nieuwe Revu. “De luistercijfers daalden en tijdens dj-vergaderingen gaf iedereen elkaar daarvan de schuld. Er was geen saamhorigheid, Ruud de Wild kwam om vijf voor vier binnen en was om vijf over zes weer weg. […] Nu maken we ook wel ruzie, maar over muziek. […] Het rare is dat toen Ruud, Rob en Henk weg waren, de sfeer op de zender gelijk beter werd.”

Gerard vindt het vervelend wat er met Rob Stenders gebeurd is. “Soms vraag ik me weleens af, wat er zou zijn gebeurd als hij bij 3FM was gebleven. Hij is de 40 gepasseerd en dat is toch wat te oud als dj bij 3FM. Voor Radio 2 is hij weer veel te stoer. Dat is de tragiek van één van de beste radiomakers van ons land.”

In september moet de 28-jarige Ekdom een nieuw contract bij de AVRO tekenen. Wat zijn ambities zijn, weet hij niet precies. “Ik zou misschien wel een programma in de middag willen presenteren, maar ja, dan moet je er ook zitten in de zomer. En ik heb de dj’s van middagprogramma’s weleens uitgelachen, dat zij zaten te zweten in de studio, en ik op een bootje. Wat dat betreft zijn de tijden waarop ik nu programma maak ideaal. Ik heb eigenlijk niets te klagen.”

Vorig artikelJules Deelder krijgt programma op Arrow Jazz FM
Volgend artikelDelta FM krijgt vergunning voor ‘Piratenradio’