Radio 10 breidt de weekendprogrammering verder uit. Nadat eerder al bekend werd dat Rob van Someren een programma op zondagavond gaat maken, krijgt Gerard Ekdom vanaf aankomend weekend een eigen show in de nacht van zaterdag op zondag: ‘Ekdom’s Funky Music Trip’.

In het programma, dat tussen 0:00 en 2:00 uur te beluisteren is op Radio 10, draait Gerard Ekdom ‘funky music’, van oude soul tot dance classics. Zo’n soortgelijk programma maakte de ochtendjock ook bij zijn vorige werkgever NPO Radio 2.

Gerard Ekdom over het programma: “‘Ekdom’s Funky Music Trip’ is één van mijn muzikale uitlaatkleppen. Op veler verzoek van luisteraars en natuurlijk ook van mijzelf wordt het weer tijd om het weekend in te funken, net zoals ik dat deed voor mijn komst naar Radio 10.”

Zaterdagavond

Verder gaat de programmering op zaterdagavond van Radio 10 op de schop. Het programma ‘Sven’s Classix’ van Sven van Veen gaat twee uur later van start, om 21:00 uur. Zijn programma duurt nu tot middernacht. Lindo Duvall gaat het vrijgekomen tijdslot tussen 19:00 en 21:00 uur presenteren.

En daarmee vult Radio 10 de weekendprogrammering steeds meer. Met de nieuwe shows heeft de commerciële zender nu ook in het weekend gepresenteerde shows tot middernacht. Eerder was er op de late uren in het weekend non-stop muziek te horen.

Foto: Radio 10 | Jesaja Hizkia