Home Landelijke radio Gerard Ekdom BN’er ’tegen wil en dank’

Gerard Ekdom BN’er ’tegen wil en dank’

Er is een grote kans dat hij in december voor de vierde keer in het Glazen Huis zit en op 3 oktober komt zijn boek ‘Ik Zal Kijken Wat Ik Voor Je Kan Doen’ uit. Toch ziet Gerard Ekdom het niet zitten om net als zijn collega Giel Beelen een mediamagneet te worden. Hij is een beetje een bekende Nederland tegen wil en dank, zegt hij in de Telegraaf. "Ik was in het begin een beetje lacherig en verlegen over die bekendheid.."

"Giel is een heel uitgesproken type. Ik kan echter geen dingen doen die ver afstaan van mijn vak als dj", zegt de dj van 3FM. "Je moet niet opeens mijn mening vragen over het seksgedrag van de goudvis. Daarnaast ben ik ook nog eens een echter huismus." Hij blijft eerst en vooral een liefhebber en misschien dat Gerard Ekdom om die reden vaak wordt vergeleken met de peetvader van de populaire radio, Frits Spits. Hij knikt instemmend. "Daarom vinden Frits en ik elkaar ook zo leuk. Hij en ik kunnen door ons enthousiasme platen verkopen. Ik kan echt verliefd op een plaat worden. Dat is soms gênant maar wel waar."

Ekdom schreef zijn boek helemaal in zijn eentje. "Ik begon gewoon met kleine Gerard en wilde vooral duidelijk maken waar die idiote voorliefde voor plaatjes eigenlijk vandaan komt. Die liefde voor muziek zit namelijk niet in onze familie. Uiteindelijk is het een tijdsbeeld van de jaren tachtig geworden, maar ook een soort autobiografie."