Home Landelijke radio Gerard Ekdom bedankte in 2014 voor Radio 2

Gerard Ekdom bedankte in 2014 voor Radio 2

Gerard Ekdom werd in 2014 ook al benaderd door NPO Radio 2. Dat aanbod sloeg hij toen af, zo vertelt Ekdom in de NCRV Gids. “Eén jaar voordat ik uiteindelijk ja zei, werd ik al voorzichtig gepolst door Radio 2. Ik heb toen bedankt. Toch bleef het door mijn hoofd spoken. Vervolgens begon 3FM een beetje te veranderen, ging zich op een jonger publiek richten. Tegelijkertijd werd Radio 2 wat frisser en dat trok mij wel.”

Ekdom vertelt in het magazine hoe zijn leven veranderd is sinds hij de ochtendshow op NPO Radio 2 presenteert. “Het was wel wennen. Ik kreeg een heel ander leven. Niet alleen qua zender, maar ook qua levensstijl. Het gebeurde regelmatig dat ik nog tot half twee achter mijn computer zat te rommelen of naar nieuwe releases luisterde. Heerlijk. Dat kan dus niet meer.”

In de NCRV Gids laat Ekdom verder weten zich voorlopig alleen op radio te richten. Toen de dj nog bij 3FM werkte, was hij ook actief op televisiegebied met programma’s als ‘Toppop3’ en ‘Join The Beat’. Ekdom: “Radio leek daardoor bijzaak te worden. Dat wilde ik niet. Ik was ook altijd maar aan het werk. Ik was nooit thuis.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2