Home Landelijke radio Frank van der Lende heeft grote ambities met zijn ‘Singlefeestje’

Frank van der Lende heeft grote ambities met zijn ‘Singlefeestje’

Foto: Jitske Nap

Frank van der Lende ziet zijn populaire ‘Singlefeestje’ net als radiomaken op 3FM. “Open, gezellig en de liefde druipt van het plafond.” Bekende radio-dj’s die op feesten en evenementen draaien, is geen nieuw fenomeen. In tegenstelling tot veel van zijn collega-dj’s mixt Van der Lende de plaatjes echter niet strak aan elkaar, maar organiseert hij sinds zo’n vier jaar het populaire Singlefeestje. Na een uitverkochte Melkweg in Amsterdam, Tivoli in Utrecht en Hedon in Zwolle, is de 3FM-dj nu begonnen in 013 Tilburg en de Mezz in Breda. Van der Lendes ambities zijn groot.

Het Singlefeestje: uit de bakken voor het dj-meubel een cd’tje pakken en die aan de dj geven, die ‘m vervolgens draait. Van der Lende bedacht het concept toen hij nog achter de schermen werkte voor het BNN-programma ‘That’s Live’. “In het voorjaar was het tijd voor een grote schoonmaak, zo ook van het 10 jaar oude cd-single archief. Alles mocht weg. Toen mijn collega en ik die hoop singletjes zagen liggen, dachten we: dit is zo’n mooie collectie! En zo ontstond het concept van het Singlefeestje.” De 3FM-dj begon in de Join-Us Area op het festival Paaspop, veel bekende concertzalen volgden.

Succesformule
Bijna iedere editie van het Singlefeestje verkoopt tegenwoordig uit. De Ronda in Tivoli Utrecht, met een capaciteit van 1.800 mensen, is ook vrijdag 19 februari uitverkocht. De doelgroep: mensen van rond de 20 jaar, met uitschieters naar 35. “Het geheim van Singlefeestje is dat het Singlefeestje is. Laagdrempelig, vrolijk, open en je hebt zelf ook een flinke vinger in de pap qua muziek. Verder stralen wij heel veel plezier uit vanaf het podium en dat voelt het publiek”, zegt Van der Lende. “Het gaat mij niet om de mooiste mixen, maar om de sfeer. Alles valt of staat bij een goede sfeer.”

Helemaal te combineren met zijn middagshow op 3FM is het Singlefeestje voor Van der Lende niet meer. “Vanaf moment één heb ik tegen mijn Singlefeestje-vrienden gezegd dat radio áltijd voor gaat. Zaterdag 12 maart staan we bijvoorbeeld in Hedon Zwolle, maar vervang ik ook Sander Hoogendoorn bij ‘That’s Live’. Dat gaat altijd voor.”

De grote ambitie van Van der Lende? “We willen draaien op Lowlands. Dat is voor ons het allerhoogste hoogtepunt! Maar dat nu elke zaal zo snel uitverkoopt is al een enorme luxe.”

Singlefeestje: zaterdag 12 maart, Hedon in Zwolle | Vrijdag 18 maart, Gebr. de Nobel in Leiden | Zaterdag 19 maart, 013 in Tilburg |  Zaterdag 2 april, Mezz in Breda | Zaterdag 9 april, TivoliVredenburg in Utrecht | Vrijdag 15 april, Melkweg in Amsterdam

Foto: Jitske Nap