Home Landelijke radio Gemeenteraad Amersfoort naar de rechter om toewijzing lokale omroep

Gemeenteraad Amersfoort naar de rechter om toewijzing lokale omroep

De gemeenteraad van Amersfoort gaat in beroep tegen de vijfjarige uitzendvergunning voor Omroep Amersfoort. De lokale zender kreeg afgelopen zomer opnieuw voor vijf jaar een vergunning van het Commissariaat voor de Media, terwijl de raad veel liever zag dat concurrent RTV Eemstad lokale radio en televisie ging maken. Ook de gemeente Leusden, waar de programma’s eveneens te horen en te zien zijn, had een voorkeur voor RTV Eemstad.

Een krappe meerderheid van de gemeenteraad van Amersfoort besloot dinsdagavond om naar de rechter te stappen. Het Commissariaat voor de Media verleende de licentie aan Omroep Amersfoort omdat de zender altijd naar behoren en volgens de vereisten in de mediawet had gefunctioneerd.

Leusden en Amersfoort waren tegen omdat het bij Omroep Amersfoort financieel, bedrijfsmatig en organisatorisch een chaos zou zijn, terwijl RTV Eemstad modernere programma’s dacht te maken en economisch sterker zei te zijn.

Zowel Eemstad als Omroep Amersfoort waren dit jaar in de race voor één zendmachtiging voor de komende vijf jaar. Een poging samen te werken liep op niets uit. [RTV Utrecht]

Vorig artikelKXradio ook op de digitale kabel van @Home
Volgend artikelRadio 10 Gold start met reclamecampagne rond Top 4000