Home Landelijke radio GeenStijl wil publieke omroep starten

GeenStijl wil publieke omroep starten

Weblog GeenStijl wil een publieke omroep oprichten. "Omdat wij ook wel eens een greep willen doen in de 500 miljoen die jaarlijks over de slagboom van het Mediapark wordt gekieperd. Bovendien zijn wij van mening dat in het huidige publieke bestel een grote groep mensen niet wordt bediend", zo schrijft het weblog. "Dus hebben we besloten de Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke (POWNED) op te richten."

Voor 1 april moeten er 50.000 leden zijn. Dan peilt het Commissariaat voor de Media het ledenaantal. "In het onwaarschijnlijke geval wij op 1 april niet over de benodigde 50.000 leden blijken te beschikken, verzekeren wij ieder lid zijn of haar centjes terug te storten, inclusief een kwartje rente. Dat is een rendement van 4,2 procent."

Het weblog heeft al grootse plannen. "Wij gaan Stijlloze Televisie en Radio maken. Verder zeggen we nog niks." Mocht GeenStijl de aspirant-status behaald worden, dan mag jaarlijks 100 uur televisie en 450 uur radio gemaakt worden. En voor de duidelijkheid schrijft het log dat het niet om een 1 april grap gaat.