Home Landelijke radio GeenStijl heeft genoeg leden voor publieke omroep

GeenStijl heeft genoeg leden voor publieke omroep

GeenStijl heeft genoeg leden geworven voor haar publieke omroep PowNed. Inmiddels zijn er al bijna 60.000 leden, ruim genoeg voor de drempel van 50.000 die nodig is om aspirant-omroep te worden.

De teller op de weblog GeenStijl deed vermoeden dat de 50.000 pas vanmiddag behaald werd. Maar in werkelijkheid waren er al meer leden. "Excuses aan onze leden, dat we de teller nogal hebben vertraagd, maar wij wilden zeker zijn van onze zaak. En met 58.000 leden zijn we dat!", aldus de weblog. 

Gisteren zei Inge Brakman, scheidend voorzitter van het Commissariaat voor de Media dat er op oneigenlijke wijze leden was geworven door het lidmaatschapsgeld terug te storten. "Die 160 (in werkelijkheid waren dit er overigens slechts 30) zogenaamd illegaal geworven leden, kunnen we missen als kiespijn", aldus de weblog. "Al trek je 3000 leden van ons ledenbestand af. Boeien! Want zelfs dan hebben we nog altijd 55.000 Nederlanders van 16 jaar en ouder."

GeenStijl begon in december met de ledenwerving.  Als nieuwe omroep krijg je 550 uur jaarlijkse radio- en tv-zendtijd via de publieke zenders. Minister Ronald Plasterk bepaalt uiteindelijk of een omroep aan de eisen voldoet.

GeenStijl is een 100 procents dochter van De Telegraaf. Die krant wil ook een aanvraag doen voor publieke zendtijd, onder de naam Wakker Nederland.