Home Landelijke radio Geen themazender voor Top 2000

Geen themazender voor Top 2000

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) geeft geen toestemming voor een radio-themazender van de Top 2000. De NOS wilde per 1 februari starten met de themazender waarop de laatste Top 2000 in een carrousel te horen zou zijn. Volgens het CvdM gaat het om een neventaak en is het geen themakanaal.

“Het radioprogramma Top 2000 zal bestaan uit een algemene, alle muziekgenres omvattende, verzameling van titels. De rangorde van de titels wordt bepaald door de voorkeur van het publiek. Door te kiezen voor een algemene, brede programmatische opzet is er volgens de Mediawet geen sprake van een themakanaal”, aldus het Commissariaat.

Het kanaal was een initiatief van Radio 2-zendercoördinator Kees Toering. Volgens hem is het idee voor de zender juist een publiek belang omdat commerciële zenders niet in staat zouden zijn een dergelijk format te bieden. Toering wijst de initiatieven van stations als Radio 10 Gold en Radio Veronica van de hand. Hij meldt verder dat de Top 2000-themazender alleen bedoeld was voor uitzending via DAB. [Dutchmedia]