Home Landelijke radio Geen oordeel over Maasland Radio in Arcen en Velden

Geen oordeel over Maasland Radio in Arcen en Velden

De gemeente Arcen en Velden geeft geen representativiteitsverklaring af voor Maasland Radio. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. In de gemeente Bergen, waar Maasland ook uitzendt, ligt een voorstel voor een negatief advies.

De gemeenteraad van Arcen en Velden nam een voorstel van B&W over waarin geen oordeel wordt geveld over de programmaraad van de stichting Bavlos, de eigenaar van Maasland Radio. De gemeente stelt het Commissariaat voor de Media (CvdM) in kennis van de huidige situatie en laat deze een besluit nemen.

Algemeen directeur Vince Beijersbergen van Maasland Radio reageerde eind vorige maand furieus op het besluit van de gemeente Bergen om een negatief advies over zijn omroep te geven. “Het is duidelijk dat er hier sprake is van een politiek spelletje. Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen hebben er kennelijk grote moeite mee dat de omroep zich als professioneel en objectief medium opstelt, en niet klakkeloos overneemt wat het gemeentebestuur zegt. In feite is hier dus de journalistieke onafhankelijkheid in het geding. Maar het enige waar de gemeente zich over uit kan spreken is de representativiteit van de programmaraad. De gemeente hoopt door een negatief advies te geven, dat de zendvergunning naar een minder kritische omroep zal gaan.”

Aankomend weekend houdt Maasland Radio een grote publieksactie om uit te mogen blijven zenden. Met een marathonuitzending en een kerstmarkt wil de zender handtekeningen ophalen. [RadioFreak / LD]

Vorig artikelGordon: “538 en 3FM dragen bij aan ‘potenrammen'”
Volgend artikel3FM dj en nieuwslezer willen recordaantal Peter de Vries’en