Home Landelijke radio Geen extra frequenties voor FunX

Geen extra frequenties voor FunX

Er zijn geen extra frequenties beschikbaar voor radiozender FunX, schrijft Minister Brinkhorst van Economische Zaken in antwoord op vragen van PvdA-kamerlid Martijn van Dam. Volgens Brinkhorst zijn er over de frequenties al toezeggingen gedaan aan andere, publieke en commerciële partijen. “Een beperkt aantal restfrequenties voor de niet-landelijke commerciële omroepen wordt naar verwachting in 2006 verdeeld. Bovendien wordt onderzoek verricht naar de mogelijkheden tot optimalisatie voor lokale publieke omroep en commerciële omroep.”
FunX-directeur Willem Stegeman zegt tegenover Radio.nl niet verbaasd te zijn over de afwijzing, maar hij vindt het wel vreemd dat er al toezeggingen zijn gedaan. “Ik wil graag weten in welke achterkamer dat besloten is.”

Een andere vraag van de PvdA was of FunX een zogenaamde ‘must carry’ status zou moeten krijgen. Volgens de minister kan de raad van bestuur van de NOS met instemming van de Tweede Kamer vanaf 2008 beslissen welke stations die status wel of niet krijgen. [Adformatie]

Vorig artikelSchrijvers in actie voor Knetterende Letteren
Volgend artikelRobert Jensen weg bij Yorin FM