Home Landelijke radio Geen doorstart voor Omroep Zwolle

Geen doorstart voor Omroep Zwolle

Er komt definitief geen doorstart voor Omroep Zwolle. Een groep vrijwilligers is de afgelopen maanden bezig geweest om tot een akkoord te komen met de schuldeisers, maar zijn daar niet in geslaagd. Daardoor kan er geen nieuwe licentie aangevraagd worden.

"We hebben geprobeerd om met alle schuldeisers tot een akkoord te komen, maar helaas is dat niet gelukt. Maanden hebben we hier onze tijd en energie ingestoken, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken en dat is nu gebeurd", zegt Simone Chapel, één van de vrijwilligers. "Dit wil niet zeggen dat we het bijltje erbij neerleggen, integendeel. We hebben al deze maanden er rekening mee gehouden dat dit kon gebeuren. Daarom hebben we ook de stichting RTV Zoo opgericht. Met deze stichting gaan we nu voor een nieuwe licentie."

De failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle ging op 31 maart failliet en liet een schuldenlast van een kleine 78.000 euro na. Grootste schuldeiser is de Rabobank die nog ruim 39.500 euro tegoed heeft van de omroep.