Home Landelijke radio Eerste editie 3FM Awards tijdens Weekend NL Pop

Eerste editie 3FM Awards tijdens Weekend NL Pop

3FM zendt net zoals andere jaren in maart het ‘Weekend NL Pop’ uit. Van 18 tot en met 20 maart zijn er uitsluitend Nederlandse producten te horen op de publieke popzender. Tijdens dit weekend zullen onder meer voor de eerste maal de ‘3FM Awards’ worden uitgereikt.

De ‘3FM Awards’ is een radioprijs voor de meeste Nederlandse muziek. Tot vrijdag 18 maart kunnen de luisteraars van 3FM via internet stemmen op hun favoriete, band, artiest of plaat in diverse catogoriën. Deze catogoriën zijn respectievelijk: beste band, beste mannelijke artiest, beste vrouwelijke artiest, beste album, beste single, beste nieuwkomer en beste live-act. In elke categorie heeft 3FM mistens acht genomineerden gekozen. Daarnaast wordt ook een nog een prijs uitgereikt aan de Nederlandse act die het meest in gedraaid op 3FM. De uitreiking van de ‘3FM Awards’ is op zondag 20 maart tussen 14:00 en 18:00 uur live te volgen op de radio.

Naast de uitreiking van de ‘3FM Awards’ besteden de diverse programma’s op 3FM tijdens het ‘Weekend NL Pop’ de ‘NL Top 100′ worden uitgezonden. Op zaterdag tussen 10:00 en 19:00 uur zijn de 100 beste Nederlandse singles te horen, uitgekozen door de luisteraars van 3FM. Daarnaast besteden de diverse programma’s op 3FM op hun eigen manier aandacht aan muziek uit ons land. Zo komt ‘3VOOR12 XL’ op vrijdagavond tussen 22:00 en 1:00 uur met een special over de Nederlandse Hip Hop-scène.