Home Landelijke radio “Fusie-omroepen in dagprogrammering Radio 1”

“Fusie-omroepen in dagprogrammering Radio 1”

De fusie-omroepen VARA/BNN, TROS/AVRO en KRO/NCRV komen in de dagprogrammering van Radio 1 te zitten. Dit zegt VPRO-directeur Lennart van der Meulen in het NRC Handelsblad. Volgens hem moeten de fusie-omroepen en de NOS vanaf 1 januari 2014 zorgen voor nieuws en achtergronden.

In de avonduren en in het weekend is er plaats voor programma's van VPRO, EO en MAX. Zoals we vorige week al melden verliest de NOS 1,5 uur zendtijd per dag. De fusie-omroepen en mogelijk de NTR gaan de uren tussen 9:00 en 16:30 uur opvullen. Om 18:00 uur krijgen de andere omroepen zendtijd. De EO krijgt dan als eerste zendtijd tot 19:00 uur.

De NPO liet in een reactie weten dat dit nog niet bekend is en dat er gewerkt wordt aan de programmering. Ook BNN, die waarschijnlijk de ochtend gaan doen, liet weten dat ze hier nog niets over konden zeggen.

Ondanks het verlies van zendtijd gaat de NOS wel twee items per uur verzorgen bij de fusie-omroeen. Dit 'streaming nieuws' wordt gemaakt door de NOS en besproken door de presentatoren van de omroepen.