Home Landelijke radio FunX wil platenlabel starten

FunX wil platenlabel starten

Het radiostation van en voor stadsjongeren in de Randstad, FunX, is van plan een eigen platenlabel te starten. Dit schrijft VPRO’s 3voor12. FunX doet dit omdat ze veel muziek draait die nog niet of helemaal nooit uit komt in Nederland.

Directeur Willem Stegeman: “Onze luisteraars tippen ons over populaire platen. Ze sturen de single op of we downloaden het van internet. Zo draaiden wij ‘Papi chulo’ van Lorna al lang voordat de plaat uit was. Pas toen het nummer in onze eigen hitlijst op nummer 1 stond heeft platenmaatschappij Digidance de rechten voor een Nederlandse release geregeld.” Het zal de bedoeling worden om platen die onuitgebracht blijven op een eigen label te gaan releasen. “Dat kunnen buitenlandse acts zijn, maar vooral muzikanten uit de grote steden die bij de reguliere platenmaatschappijen niet aan de bak komen.”

Stegeman ziet het voor zich dat hij een geschikte partner vindt die als platenmaatschappij kan fungeren en dat FunX haar naam er aan verbind als een soort keurmerk. “We hoeven er geen geld aan te verdienen, dus kunnen de CD’s ook goedkoper in de winkel liggen.”