Home Landelijke radio FunX krijgt 150.000 euro subsidie van gemeente Rotterdam

FunX krijgt 150.000 euro subsidie van gemeente Rotterdam


FunX krijgt voortaan jaarlijks 150.000 euro van de gemeente Rotterdam. Daarmee heeft de gemeenteraad ingestemd. Alleen de VVD is tegen. "FunX heeft een bijzondere prestatie neergezet", meent CDA-Raadslid Weltevrede tegenover Radio Rijnmond. "Ze hebben een groot bereik onder Rotterdamse jongeren in alle culturen. Ze zijn landelijk gered door de Nederlandse publieke omroep, dus dan zou het gek zijn als wij zeggen 'we doen er niet meer aan mee' terwijl het hier begonnen is."

Met de subsidie is de regionale versie van FunX in Rotterdam gered. "Van het geld betalen wij de Rotterdamse stadsredactie", zegt Daphne Swart. De randstedelijke jongerenzender hoopt dat de drie andere grote steden het voorbeeld van Rotterdam volgen.

De VVD in Rotterdam is tegen financiële ondersteuning omdat zij eerst het lokale mediabeleid uitgestippeld wil hebben. "Bovendien hebben we op dit moment het geld gewoon niet", aldus VVD-raadslid Meulman.

Volgens PvdA-raadslid Moti kan de gemeente de subsidie betalen ondanks de bezuinigingen. "Het budget voor het lokale mediabeleid is omlaag geschroefd met enkele tonnen. Er blijft 500.000 euro over en daarvan reserveren we anderhalve ton voor FunX.

Funx werd bedreigd in het voortbestaan omdat het ministerie van OCW de geldkraan dichtdraaide. Wat de vier grote steden zouden doen was onduidelijk. Rotterdam is de eerste die duidelijkheid geeft.