Home Landelijke radio Ochtendshow Radio 2 op de schop

Ochtendshow Radio 2 op de schop


De ochtendshow van Radio 2 wordt vanaf maandag vernieuwd. 'De Heer Ontwaakt' heeft een aantal nieuwe items en nieuwe verslaggeefster. Dj Sander de Heer wil 'je ideale man in de morgen' zijn.

In de nieuwe opzet regelt hij voor luisteraars die op de weg zitten een kopje koffie en wordt het laatste nieuws doorgenomen. Daarnaast gaat de dj meer muziek draaien. "Eigenlijk is het heel simpel: ik hou op het juiste moment mijn kop", zo zegt De Heer.

"Eén van de nieuwe items is Voor niets gaat de zon op, waarmee het programma inspeelt op de trend in de samenleving om in crisistijd meer te delen, te ruilen, of gratis aan te bieden", zo meldt de VARA. "Twee minuten lang gaan de lijnen open en luisteraars kunnen dan live de inhoud van hun kelder, zolder en schuur aanbieden. Maar ook kleding, diensten of een goedkope maaltijd kunnen aangeboden worden.

Wendy Beenakker is de nieuwe verslaggeefster van het programma. Zij verslaat gebeurtenissen en actualiteiten. Volgens Sander de Heer haalt betrokkenen voor haar microfoon om het naadje van de kous te weten. Sander: "De Radio 2 luisteraar wil van alles wat weten maar is niet geïnteresseerd in woordvoerders die steeds hetzelfde verhaaltje afsteken. Er wordt al genoeg geluld op de radio…" Wendy (25) werkte eerder op de redactie van de NOS en BNN.
Foto: Hans Peter van Velthoven

Vorig artikel90’s Top 101 de hele vrijdag op Sky Radio
Volgend artikelFunX krijgt 150.000 euro subsidie van gemeente Rotterdam