Home Landelijke radio Fresh FM verliest op 1 december haar FM-vergunning

Fresh FM verliest op 1 december haar FM-vergunning

De vergunning van Fresh FM wordt per 1 december ingetrokken door het Agentschap Telecom. Er zou iets mis zijn met de toestemming voor commerciële omroepen van het Commissariaat voor de Media.

Op 1 augustus is vastgesteld dat Fresh FM niet heeft voldaan aan alle verplichtingen voor commerciële zenders. Het gaat om de verplichting van artikel 20, eerste lid, van de 'Regeling aanvraag en vergelijkende toets vergunningen commerciële radioomroep 2003'. In die tekst staat: Ten aanzien van de hoedanigheid van de aanvrager als commerciële omroep wordt de eis gesteld dat de aanvrager beschikt over de vereiste toestemming van het Commissariaat voor de Media, bedoeld in artikel 71a van de Mediawet.

Fresh FM krijgt een begunstigingstermijn van 3 maanden. Daarnaast kunnen ze tot half september bezwaar maken tegen het besluit bij het Agentschap Telecom.

Update 26-8
Fresh ff wil niet inhoudelijk reageren maar werkt aan een oplossing en verwacht dat de situatie binnenkort is opgelost. Raoul Wedel van Fresh FM laat ons weten: "Lopende de gesprekken over een oplossing lijkt het ons verstandig niet te reageren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de situatie op korte termijn opgelost kan worden."
 

Vorig artikelDit weekend Open Studio Dagen
Volgend artikelQ-music geeft studio een facelift