Home Landelijke radio “Kermis FM is net Radio 555”

[FOTO’S] “Kermis FM is net Radio 555”


Het lijkt wel een beetje op Radio 555, vinden Radio 2-dj Sander de Heer en zijn 3FM-collega Roosmarijn Reijmer. Bij Kermis FM in Tilburg zijn radiomakers van Radio 1, Radio 2, 3FM, 100%NL, Q-music, Slam!FM, Kink FM en Omroep Brabant te vinden. "Het is een chaos, maar wel een leuke chaos", stelt Sander de Heer tevreden vast. Samen met Roosmarijn Reijmer maak hij op zaterdagavond vier uur lang een programma op de evenementenzender. "De oliebollen vliegen in het rond en er staat alweer iemand met een suikerspin voor de deur", legt hij zijn collega Bert Haandrikman uit als hij via isdn ook nog even live op Radio 2 zit.

Het is de tweede editie van het radiostation dat uitzendt vanaf de grootste kermis van de Benelux. Met opnieuw veel bekende namen in de programmering, maar ook lokaal talent. En ook Kink FM-baas Jantien van Tol is dit jaar gestrikt om een programma te maken. "Het is vijf jaar geleden dat ik een programma gemaakt heb!" En ze geniet er duidelijk van. "Maar de muziek die we draaien ken ik echt niet." Het format ligt dan ook nogal anders dan die van Kink FM. De Nederlandstalige platen wisselen dancemuziek af.

Met ieder jaar ruim een miljoen bezoekers staat de Tilburgse Kermis in de top 3 van grootste evenementen van Nederland. Twee jaar geleden kwam een aantal enthousiaste radiomakers uit Tilburg op het idee om met de evenementenzender te beginnen. Dit jaar zit de redactie van de zender in een café  dat naast de studio staat. "Het café staat leeg", legt een medewerker uit. "Het is zo groot dat ik er iedere ochtend een marathon in kan lopen!"

De jingles voor Kermis FM zijn gemaakt door The Rocketeers uit Hilversum en de studio van dBmg. De zender staat op het dak van het gemeentekantoor in Tilburg op 32 meter hoogte. Vanuit de studio van Kermis FM op het Heuvelplein in Tilburg wordt het signaal doorgegeven via een straalzender op het dak. In de trustconstructie van HGL zijn richtmicrofoons gezet om sfeergeluid op te pikken.

De studio van Kermis FM op de Heuvel in Tilburg

 

De zender op het dak van het stadskantoor van Tilburg

Kristel van Eijk maakt haar programma op Q-music vanuit de Kermis FM studio

Vorig artikelUruzgan.FM maakt laatste uitzending
Volgend artikelOok Keizerstad FM bij Nijmeegse Vierdaagse