Home Landelijke radio “Door Kermis FM krijg ik zin om in attracties te gaan”

[FOTO’S] “Door Kermis FM krijg ik zin om in attracties te gaan”


"Het is toch traditie hè!" Rob Stenders loopt met een grote glimlach op zijn gezicht rond bij de studio van Kermis FM. Het is de vierde keer dat hij meewerkt aan de evenementenzender van de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux. En dit jaar heeft hij z'n 3FM-programma meegenomen naar de kermis. Hij stuurt zijn sidekick Fred Siebelink meteen naar een kermisattractie als omroeper. "Jullie gaan allemaal naar de hel!", roept hij. En Stenders ligt dubbel in de studio.

Het is de vierde keer dat de dj van 3FM naar Tilburg komt om radio te maken. En hij is niet de enige. Ook zijn 3FM-collega's Tjitse Leemhuis en Domien Verschuuren zijn er. "Tilburg, waarom heb ik je niet beter leren kennen in het verleden?", zegt Domien als hij weer even in z'n geboortestad is. Een dag later is ook Tim Klijn van Radio 538 in Tilburg te vinden. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit een plaat van Pater Moeskroen af zou kondigen, maar op Kermis FM kan het." De dj van Radio 538 is dit jaar voor het eerst op Kermis FM te horen. Samen met vrouw en kind is hij naar de Tilburgse Kermis gekomen.

Ook Luuk Ikink presenteert voor het eerst op Kermis FM. "Ik ben een beetje verslingerd geraakt aan de kermis", zegt de presentator van BNN/Radio 1 na zijn uitzending. "Ik had eigenlijk nog wel een uurtje door gewild." Samen met zijn vrouw en collega Simone Wijnands presenteert hij het actualiteitenprogramma T-Time op zondag. "Ik wil nu ineens in allerlei attracties!"

Het is de vierde keer dat Kermis FM te vinden is op de grootste kermis van de Benelux. En ook dit jaar is het weer groter dan andere jaren. "Vorig jaar kregen we er een podium bij en dit jaar maken we ook veel tv. De hele dag door veel sfeerbeelden bij het radiogeluid en in de avonduren ook een eigen tv Journaal", zegt Martijn Planken van Kermis FM. Waar de radio na drie jaar ervaring goed loopt, is het op tv af en toe nog even zoeken. "Maar voor een eerste keer ziet het er al heel mooi uit. En het wordt alleen maar beter!"

Met ieder jaar zo'n anderhalf miljoen bezoekers is de Tilburgse Kermis een van de grootste evenementen van Nederland. "Nu het zo'n goed weer wordt, kan dat record er weleens aan gaan", hoopt Martijn. Vorig jaar waren er meer dan 100.000 kijkers op onze webcam, dus dit jaar hebben we samen met StreameOne een hogere kwaliteit stream opgezet! StreamOne levert ook een platform waardoor fragmenten uit de uitzending te beluisteren en te bekijken zijn, ook mobiel."

Het jinglepakket van Kermis FM dat vorig jaar gemaakt is, wordt ook dit jaar gebruikt. Het pakket is gemaakt door The Rocketeers uit Hilversum en ingesproken door Maurice Verschuuren en Ingrid de Laat. De digitale studio komt van dBmg. De zender staat op het dak van het gemeentekantoor in Tilburg op 32 meter hoogte. Vanuit de studio van Kermis FM op het Piusplein in Tilburg wordt het signaal doorgegeven via een point-to-point wifi-verbinding. "Collega's van Studio 040 uit Eindhoven hebben de verbinding voor ons opgezet en ze helpen ons ook uitgebreid tijdens de kermis", zegt Planken.

De antenne op het dak van het stadskantoor van de gemeente Tilburg

De mengtafel van Kermis FM

De mengtafel in de studio

De studio

De studio op het Piusplein in Tilburg

De zender op het gemeentehuis

De zender

Point-to-point ontvanger

De ontvanger van het wifi point-to-point signaal op het dak van het stadskantoor

  De studio van Kermis FM in Tilburg
 

Vorig artikelHerbouw zendmast Smilde twee maanden later klaar
Volgend artikelRadio 1 vanaf komende vrijdag live uit Londen