Home Landelijke radio FM-kavel A7 nog voor de zomer geveild

FM-kavel A7 nog voor de zomer geveild

Het frequentiekavel A7 wordt voor de zomer geveild. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. Het kavel voor een commercieel radiostation wordt al sinds 2009 niet meer gebruikt. Toen werd de vergunning van Arrow Classic Rock ingetrokken. In 2011 lukte het niet om het kavel te verdelen.

De minister heeft nog even overwogen om het kavel op te knippen in losse frequenties. Maar hij vindt toch dat het beter is om het kavel in z'n geheel te verdelen. "Binnen enkele weken zal ik de regeling voor de uitgifte van kavel A7 vaststellen. Dan wordt het uitgifteproces gestart", zo schrijft de minister.

Als het kavel geveild is, kan de nieuwe vergunninghouder meteen met uitzendingen beginnen. Net als de andere commerciële zenders moet ook de nieuwkomer investeren in digitale radio-uitzendingen, DAB. Voor de digitale frequenties hoeft niets extra's betaald te worden.

Afgelopen jaar is het frequentie-kavel gebruikt om de ontvangstproblemen in Noord-Nederland op te vangen. Die problemen ontstonden door de brand van de zendmast in Smilde.

Vorig artikelNiels Hoogland station director van Radio Veronica
Volgend artikelJoost Burger nieuw op Slam!FM