Home Landelijke radio NPO Radio 2 Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte twee weken in de...

Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte twee weken in de ochtend op Radio 2

Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte vervangen Gerard Ekdom tijdens zijn vakantie op NPO Radio 2. De eerste week, 1 tot en met 7 augustus, valt Kijk in de Vegte samen met Rob Stenders in voor Ekdom. Floortje Dessing presenteert vervolgens twee weken samen met Kijk in de Vegte ‘De Olympische Ochtend’ op Radio 2. De zender staat in die periode, van maandag 8 t/m vrijdag 19 augustus, in het teken van de Olympische Spelen.

Dessing en Kijk in de Vegte gaan met een bus het land door om radio te maken bij vrienden, familieleden, medestudenten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de Olympische sporters om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen.

Dessing zegt over haar avontuur op de radio: “Heel bijzonder om even terug te zijn op de radio, mijn grote liefde. Ooit begon ik mijn carrière als radioproducer in de nacht. Hoe fijn is het om weer plaatjes te draaien, mooie verhalen te vertellen en interessante mensen te interviewen? En wat het helemaal leuk maakt is dat ik dat samen met Jeroen mag doen.”

Bert Haandrikman naar Rio de Janeiro
Bert Haandrikman maakt tijdens de Olympische Spelen zijn programma vanuit Rio de Janeiro. Haandrikman gaat op zoek naar de mooiste muzikale verhalen van sporters. Welke verborgen muzikale talenten hebben de sporters? Wat is hun favoriete muziek om op te trainen? En wat is de sfeer in het Holland Heineken House? Luisteraars kunnen dagelijks platen aanvragen om de sporters te steunen.

NOS-nieuwslezers Carmen Verheul en Matijn Nijhuis brengen driemaal per dag een uitgebreid NPO Radio 2 Olympisch Journaal met daarin al het nieuws over de Spelen inclusief de NPO Radio 2 Medaillemeter.

OS 2016
Radio 2 is niet de enige zender die uitgebreid aandacht besteedt aan de Olympische Spelen 2016; ook Radio 538 maakt radio vanuit Rio de Janeiro.

Foto: Annemieke van der Togt