Home Frequenties Flink meer evenementenzenders in 2016

Flink meer evenementenzenders in 2016

Recordaantal evenementenzenders zoals Kermis FM
Michiel Jurrjens (SLAM!) bij Kermis FM

Het aantal evenementenzenders is vorig jaar fors gestegen. Het Agentschap Telecom heeft vorig jaar een recordaantal van 325 tijdelijke FM-vergunningen afgegeven voor evenementen. Dat meldt Event On Air, dat evenementenzenders verzorgt voor organisatoren en bedrijven, op basis van cijfers van het Agentschap. Het aantal vergunningen is flink meer dan in 2015. Toen waren het er 233. Sinds 2002 is dit aantal ieder jaar gestegen.

Steeds meer evenementenzenders

In 2014 werden er 175 vergunningen uitgegeven. Een jaar eerder, in 2013, waren dat er 131. In 2011 werden er 85 zendvergunningen afgegeven door het Agentschap Telecom. Terwijl dit er in 2010 slechts 80 waren. Veel oud-radiopiraten maken nu ook gebruik van evenementenzenders in december.

“De sterke groei van het aantal evenementvergunningen leidt er toe dat het steeds moeilijker wordt om aan alle aanvragen te voldoen”, zegt het Agentschap. Daarnaast houden niet alle vergunninghouders zich aan de regels. Vorig jaar werden 66 zenders geïnspecteerd. Slechts 15 bleken er in orde. Vooral het zendvermogen bleek vaak niet in orde.

Voor een zendvergunning bij evenementen moet eerst toestemming gevraagd worden bij het Commissariaat voor de Media. Over het algemeen worden bijna alle aanvragen goedgekeurd. In 2002 werd er maar 28 keer toestemming gegeven.

Foto: Kermis FM