Home Landelijke radio Ferry Maat gaat niet bieden op Kavel A7

Ferry Maat gaat niet bieden op Kavel A7

Ferry Maat gaat niet bieden op kavel A7. Dit zegt Maat in De Telegraaf. Eerder zei de dj dat hij graag een zender wilde starten op het oude kavel van Arrow Classic Rock. Hij wilde een zender starten met onder andere Rob Stenders en Leo van der Goot.

"Samen met Rob Stenders, Leo van der Goot en nog wat mensen heb ik gekeken of we niet een nieuwe zender zouden kunnen beginnen. Een soort Radio Tweeënhalf, een zender tussen 3FM en Radio 2, voor muziekliefhebbers van veertig jaar en ouder. Maar ja: de overheid wilde 17,5 miljoen euro voor een periode van zes jaar. Daarvoor heb je alleen een FM-frequentie, vervolgens moet je nog een studio bouwen, diskjockeys inhuren, vertegenwoordigers het land insturen en het nodige aan marketing doen. Dat zagen wij niet zitten. Dan liever hier thuis een dagje per week in de omgebouwde garage een beetje hobbyen."

Volgens Maat heeft de publieke omroep de luisteraars van Radio 2 naar Radio 5 gejaagd in het kader van de verjonging, wat is daarop tegen? "Verjongen doe je niet door opeens programma s en hun luisteraars weg te sturen. En ook niet door plotsklaps andere muziek te gaan draaien. Radio 2 kijkt heel erg naar de commerciëlen: een relatief smalle playlist van bekende nummers die vaak voorbijkomen. Ik vind dat je tussen de bekendere nummers ook best eens je klanten mag trakteren op een onbekender liedje. Dat je denkt: O ja, van wie was dat ook alweer? Daarmee geef je een zender ook net iets meer niveau dan al die commerciële stations. We hebben het tenslotte over de publieke omroep, gemaakt van geld van ons allemaal. Het was veel slimmer geweest als Radio 2 was meegegroeid met zijn luisteraars, die gemiddeld ook al 55 zijn, en dat ze een nieuwe zender hadden bedacht voor de veertigplussers, een station tussen 3FM en Radio 2, zeg maar Radio Tweeënhalf. 

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft onlangs een consultatie gehouden voor de verdeling van de kavels A7 en C08. De kavels moeten voor het eind van dit jaar worden geveild.

Vorig artikelMetMichiel in het teken van de Amerikaanse Verkiezingen
Volgend artikel‘Nieuw kabinet wil 100 miljoen bezuinigen op publieke omroep’