Home Landelijke radio NPO Radio 2 ‘Soulshow’ keert eenmalig terug op landelijke radio

‘Soulshow’ keert eenmalig terug op landelijke radio

Ferry Maat presenteert morgenavond vanaf 19:00 uur eenmalig de ‘Soulshow’ op NPO Radio 2. Daarmee keert het programma, dat in de jaren 70 voor het eerst te horen was, voor even terug op de landelijke radio. Ferry Maat kondigde de eenmalige show zojuist aan in het programma van Wouter van der Goes op Radio 2.

Ferry Maat woont tegenwoordig op Bonaire, maar is deze week even in Nederland. “En natuurlijk ga ik graven in mijn archieven en wil ik wat actuele tracks erdoor heen doen.” Wouter van der Goes is er erg blij mee. “Het is fantastisch dat Ferry een ‘jubileumuur’ wil maken. Het wordt voor mijn luisteraars voor mijzelf ongetwijfeld een kippenvelmoment om zijn stem en zijn muziek weer op donderdagavond te horen.”

De ‘Soulshow’ begon in 1973 op zeezender Radio Noordzee Internationaal en verhuisde later naar Hilversum 3/Radio 3. In de jaren 90 was het programma op Radio 538 te horen, om later in de Zeroes terug te keren op Radio Veronica. Sinds het voorjaar van 2015 is de Soulshow non-stop te beluisteren via het online radiostation Soulshow Radio.

 

Foto: EenVandaag

Vorig artikelBarend van Deelen verlengt contract bij 538
Volgend artikelVNG wil miljoenen extra voor de vijftien streekomroepen