Home Landelijke radio Faillissement Den Haag FM aangevraagd

Faillissement Den Haag FM aangevraagd


Het productiebedrijf van Den Haag FM en Den Haag TV, Media Centrum Den Haag BV, heeft aan het begin van de middag de aanvraag voor het faillissement de deur uit gedaan. De directie van het bedrijf wilde een extra bijdrage van de gemeente van 150.000 euro en had daar een ultimatum tot 12:00 uur vandaag aangehangen. De gemeente Den Haag is niet op de eis in gegaan.

Volgens directeur Bugdaci is er ondanks langdurig overleg geen zicht op een oplossing. De programmamakers zijn het daar niet mee eens en ook wethouder Rabin Baldewsingh is verbijsterd. Volgens hem zijn er uitstekende gesprekken gevoerd over een toekomstige samenwerking tussen Stadsomroep Den Haag en Omroep West. Die zou op 1 januari moeten beginnen. Baldewsingh wil nu proberen dit naar voren te schuiven.

De Stadsomroep heeft sinds begin dit jaar grote financiële problemen, onder andere doordat een grote sponsor afhaakte. In mei stemde de Haagse gemeenteraad in met een reddingsplan. Er kwam geld uit het calamiteitenfonds zodat de Stadsomroep tijd kreeg om oplossingen uit te werken.

Vorig artikelHuub Jaspers (Argos) Journalist voor de Vrede 2010
Volgend artikelEdvard Niessing presentator bij MeerRadio