Erik Dijkstra gaat vanaf januari samen met Frank Evenblij een programma maken op NPO Radio 1. Het wekelijkse programma is op zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur te horen, op de plek waar nu nog ‘Radio Doc’ wordt uitgezonden. Laatstgenoemd programma gaat alleen als podcast verder, wat stuitte op forse kritiek.

Dat Erik Dijkstra een programma ging maken op Radio 1 was al bekend, maar niet wanneer en met wie. Het nieuwe programma, dat hij dus samen met Frank Evenblij gaat presenteren, heet ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke: NPO Radio 1 vanuit de regio’. Ze maken het programma elke week vanaf een andere locatie in Nederland. Daarbij ontvangen zij gasten en is Mai Verbij de vaste verslaggever.

Erik en Frank begonnen beide als ‘Jakhals’ bij De Wereld Draait Door. Daarna maakten ze nog diverse andere programma’s. “Rellen in Roosendaal? Dan komen wij op zondag vanuit Roosendaal. Een crystal meth-lab ontdekt in een Drents dorpje? Dan gaan wij naar Drenthe om te bespreken welke impact dit ter plekke heeft”, aldus Erik.

Het nieuwe programma is vanaf zondag 10 januari te horen op Radio 1.

Foto: Frank Ruiter | BNNVARA

Vorig artikelLotje IJzermans vervangt Liesbeth Staats in nacht op Radio 1
Volgend artikelFrank van der Lende overweegt zich live op radio te laten vaccineren