Home Landelijke radio Eric Corton mag eenmalig een huwelijk sluiten

Eric Corton mag eenmalig een huwelijk sluiten

3FM-dj Eric Corton zal voor de Gemeente Den Haag op zondag 23 december eenmalig optreden als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand en een huwelijk in het Glazen Huis inzegenen tijdens 3FM Serious Request. Al twee keer eerder werd er getrouwd in het Glazen Huis in gezelschap van de 3FM-dj’s, die zes dagen niet eten en 24 uur per dag radio maken. Vorig jaar bracht de bijzondere bruiloft 10.000 euro op voor de slachtoffers van landmijnen, het doel van de actie vorig jaar.

Het complete huwelijkspakket, inclusief trouwjurk, kostuum, bloemen, taart, honeymoon, vervoer en een Eric Corton als ambtenaar is georganiseerd door een professionele weddingplanner en wordt vanaf 10 december aangeboden op de Serious Request veiling via eBay.

Corton is nauw betrokken bij de actie waarbij 3FM jaarlijks aandacht vraagt en geld inzamelt voor een stille ramp. De dj reist traditioneel naar een locatie ergens ter wereld van waaruit hij voor de 3FM luisteraars verslag doet van de situatie ter plaatse om inzicht te geven in de problematiek. Zo ging hij in 2004 naar Darfur, in 2005 naar Congo en vorig jaar naar Cambodja. Onlangs reisde hij samen met het Rode Kruis naar de Centraal Afrikaanse Republiek om te ervaren wat de gevolgen zijn van gebrek aan schoon drinkwater op het dagelijkse leven.

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Schoon water is van levensbelang, maar voor ruim één miljard mensen ter wereld niet vanzelfsprekend.

 

Vorig artikelRTV Noord vreest Waterstad FM na overname
Volgend artikelRadio 1 Journaal valt in de prijzen bij WAF Awards