Home Landelijke radio EO-programma voert actie tegen zenderleiding Radio 1

EO-programma voert actie tegen zenderleiding Radio 1


De makers van het EO-programma Dit is de Dag voeren maandag actie tegen de zenderleiding van Radio 1. Tussen 10:30 en 12:00 uur presenteren Tijs van den Brink en Michiel Gouman het actualiteitenprogramma vanuit een hoogwerker op het Hilversume mediapark.

De zenderleiding van Radio 1 wil de zendtijd van de EO omruilen met die VARA ’s middag. De EO is daar boos over. “De veelbeluisterde talkshow op de ochtend dreigt te verdwijnen als de EO per september zendtijd krijgt op de middag. Dit voorstel voor een nieuwe zenderindeling wordt dinsdag besproken door de radiodirecteuren van de publieke omroepen”, aldus de omroep.

“Wij zijn het snelst groeiende ochtendprogramma op Radio1. Onze uitzendingen worden gewaardeerd als toonaangevende journalistiek en dat geven we niet graag op”, aldus presentator Tijs van den Brink. Als het radioprogramma toch wordt verschoven is het niet zeker of Van den Brink presentator van het programma blijft. “Achter gesloten deuren heb ik al een paar keer geroepen dat ik dan niet mee ga, maar ik weet het nog niet.”