Home Landelijke radio NPO Klassiek Emmely de Wilt nieuwe presentator Fris! in Radio 1-nacht

Emmely de Wilt nieuwe presentator Fris! in Radio 1-nacht

Emmely de Wilt

Emmely de Wilt neemt vanaf komend weekend de presentatie van het nachtprogramma ‘Fris!’ op NPO Radio 1 over. Het nachtprogramma, dat achter de schermen wordt gemaakt door de KRO-NCRV Radioschool. verhuisde met ingang van 2019 van de vroege maandagochtend naar de vroege zondagochtend.

De Wilt neemt de presentatie over van Thomas van Vliet, die na de verhuizing van het programma slechts één aflevering op zondag heeft gemaakt. “Bijna vier jaar geleden begon ik met het presenteren van Nachtkijkers en sinds vorig jaar mijn eigen toffe programma Fris”, laat hij weten op Facebook. “Ik stop met NPO Radio 1 omdat ik nu papa ben, wat meer op mezelf moet letten en me vol op m’n gezinnetje én mijn programma op NPO Radio 4 wil richten.” Van Vliet blijft dus op dinsdagochtend tussen 5:00 en 7:00 uur te horen op Radio 4.

Emmely De Wilt combineert de presentatie van ‘Fris!’ op zondag van 4:00 tot 6:00 uur met haar programma op NPO Radio 2. In de nacht van donderdag op vrijdag presenteert ze daar ‘Motel De Wilt’.

Foto: KRO-NCRV