3FM hoeft Emmely de Wilt niet te bellen. Dat zegt de dj van NPO Radio 2 in Broadcast Magazine. “Ik heb nooit bij 3FM willen werken, altijd bij Radio 2. Als kind al, omdat ik naar Frits Spits luisterde en ik de muziek van 2 veel leuker vind. Donald Fagen, Kate Bush, ik heb gewoon niks met de Editors.”

Emmely de Wilt (36) is sinds oktober 2020 in het weekend te horen op een van de best beluisterde tijdsloten van de zender, tussen 10:00 en 12:00 uur. “Dat komt ook omdat Bart Arens door de week zo goed scoort. Eigenlijk vind ik die cijfers niet zo relevant. Natuurlijk, het is leuk, maar ik ben pas net begonnen.”

Ze wil nu wel een tijdje haar programma blijven maken in het weekend. “Ik wil graag de vrijheid krijgen om radio te maken zoals ik dat wil. Ik ben niet gevoelig voor het prestige van bepaalde plekken”, zegt zij over een plek in de doordeweekse dagprogrammering. “Ik wil graag een show maken met mensen die ik hoog heb zitten, waarbij luisteraars zich veilig en fijn voelen.”

Radio Veronica

Samen met haar oud-collega Caroline Brouwer maakte ze de podcast ‘Vrouwen met ballen’. Brouwer zit nu samen met Rob Stenders bij Radio Veronica. Wat als zij belt? “Ik ben nooit gepolst en zit supergoed bij KRO-NCRV en Radio 2.”

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV