Home Landelijke radio Efteling Radio gooit het format om

Efteling Radio gooit het format om

Efteling Radio gaat zich voortaan in de eerste plaats op kinderen van vier tot zes jaar richten. "We maken nu honderd procent sprookjesachtige kinderradio", zegt Arnoud Schellenberg tegen Parkplanet. Schellenberg is verantwoordelijk voor het radiostation.

Efteling Radio ging in juli vorig jaar van start nadat het een commerciële regionale frequentie had verkregen. Daarna kwam er veel kritiek op de programmering die te weinig onderscheidend zou zijn.

Voortaan is er tussen 09:00 en 12:00 en tussen 15:00 en 18:00 uur live radio te horen. "Voor die tijd kunnen de jonge luisteraartjes wakker worden met de Sprookjesboom, en ’s avonds luidt Klaas Vaak de nacht in. Tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens draaien we non stop muziek, gebaseerd op de attracties in de Efteling", aldus Schellenberg.

Ook het bereik van de zender van Efteling Radio is verbeterd. Het radiostation is nu in een straal van zo’n twintig kilometer rond Kaatsheuvel te ontvangen.

Binnenkort komt het radiostation met meer nieuws. "We hebben voortaan heel jonge kinderen als luisteraars. Dat betekent dat we vooral ook het vertrouwen moeten winnen van de ouders. Half april starten we met een nieuw initiatief dat veel instemming zal krijgen en waar we hoge verwachtingen van hebben. Stay tuned, zou ik zeggen."