Edwin Evers, die eind vorig jaar afzwaaide bij Radio 538, vindt dat opvolger Frank Dane zijn ochtendshow goed opgezet heeft. Dat vertelde hij in 6 Inside. “Ik denk dat Frank Dane het slim gedaan heeft door het programma in de lijn door te zetten zoals wij het achtergelaten hebben, met ook een aantal dezelfde dingen. Volgens mij gaat het nu ook heel erg goed.”

Radio 538 koos met Frank Dane voor een soortgelijke ochtendshow als die van Evers: met veel sidekicks, gezelligheid en nieuwslezer Henk Blok, die ook altijd bij Evers het nieuws las. Onlangs keerde zelfs de column van Peter Heerschop terug in de ochtend.

Moeite met uitslapen

Edwin Evers heeft bijna vijf maanden na het stoppen van zijn ochtendshow nog steeds moeite met uitslapen, vertelde hij. “Het zit wel nog in mijn systeem, ik had gedacht daar sneller van af te zijn.” De ‘koning van de ochtend’ was ruim 21 jaar lang in de ether te horen met zijn populaire ochtendprogramma.

Missen doet hij zijn ochtendshow nog wel. “We hebben natuurlijk verschrikkelijk lol gehad samen, ook vaak buiten de uitzending om. We hadden een geweldig team.”

Eigen band

De laatste maanden is de voormalig Radio 538-dj veel aan het toeren met zijn eigen Edwin Evers-band. “Je weet van tevoren niet of dat succesvol wordt en blijft. Maar tot nu toe is het gelukt en daar zijn we allemaal heel blij mee”, aldus Edwin, die zijn tour besluit in theater Carré. “We hebben best veel theaters gedaan de afgelopen maanden, maar dat je het af kunt sluiten in Carré, dat geeft toch een andere dynamiek.”