Home Landelijke radio Duizendste aanmelding voor 3FM Serious Talent

Duizendste aanmelding voor 3FM Serious Talent

Het project ‘3FM Serious Talent’ heeft vandaag haar duizendste aanmelding ontvangen. Sinds 10 maart konden onbekende bands en artiesten zich met een demo aanmelden op het online platform. Deze demo’s worden beoordeeld door de muziekredactie en luisteraars van 3FM en maken vanaf september kans op airplay op 3FM. Het project is dit voorjaar opgezet in samenwerking met OngekendTalent.nl van de NCRV.

Florent Luyckx, zendercoördinator 3FM: “Veel bands en artiesten zoeken buiten platenmaatschappijen om een mogelijkheid om door te breken. Als je in 4 maanden tijd 1000 demo’s ontvangt, voorzie je duidelijk in een behoefte. Wij vinden het belangrijk om te blijven zoeken naar Nederlands talent buiten het reguliere aanbod. 3FM Serious Talent is de kortste weg van demo naar airplay.”

Naast air play op 3FM maken bands en artiesten regelmatig kans op speciale optredens. Zo wordt zondag tussen 18:00 en 20:00 in ‘Bring it on’ bekend gemaakt wie er kans maken op een optreden tijdens het Solar Weekend Festival op 4, 5 en 6 augustus in Roermond. Luisteraars kunnen vanaf zondag stemmen op twee genomineerden.