Home Landelijke radio Dokter Schoemacher overweegt klacht tegen Yorin FM

Dokter Schoemacher overweegt klacht tegen Yorin FM

Jeroen van der Boom heeft, terwijl hij Gerard Joling imiteerde, een gevaarlijke grap uitgehaald met dokter Schoemacher, dit schrijft de Telegraaf vandaag. De arts is daarover zo verbolgen dat hij overweegt een klacht in te dienen tegen radiozender Yorin FM.

“Ik werd op mijn mobiele telefoon opgebeld door – dacht ik – Gerard Joling in paniek. Hij vertelde me dat hij iets in zijn ogen had laten spuiten om zijn oogwit te bleken, dat hij nu verging van de pijn en bijna niks meer zag. Gerard zei dat hij in Portugal zat en omringd was door Portugezen die hem niet begrepen. Ik ben dokter en ik meende te maken te hebben met een medisch noodgeval dus deed alles om hem te helpen. Ik probeerde hem gerust te stellen en hem water te laten pakken om in elk geval te spoelen.”

“Toen de verbinding plotseling werd verbroken, overwoog ik razendsnel wat ik kon doen om Gerard snel te vinden en hem ter plaatse te laten helpen. Een Portugese collega bellen, de ANWB inschakelen… Ik had gelukkig Gerards mobiele nummer bij me en kreeg hem vervolgens niets vermoedend vanuit Aalsmeer aan de telefoon. Een half uur later werd de kliniek gebeld om te vertellen dat het allemaal een grapje was geweest van Jeroen van der Boom.”

Waarschijnlijk was dit een opname voor het nieuwe programma van Rob Stenders. Toen Rob bij 3FM zat deed Jeroen deze imitaties ook al voor Rob en waarschijnlijk verhuist dit mee. Of het fragment uitgezonden zal worden is niet bekend.