Home Landelijke radio Docent van het jaar verkiezing op bijna alle publieke zenders

Docent van het jaar verkiezing op bijna alle publieke zenders

Tien docenten strijden vrijdag 14 mei op Radio 1, 2, 3 en 747 AM om de titel Docent 2004, gekozen door leerlingen. Ze bereikten de finale na maar liefst tien voorrondes. Op 14 mei komen de tien docenten met hun leerlingen naar de mediastad. Daar volgen in de programma’s Plein Publiek (747 AM), 1opdeMiddag (Radio1), Knooppunt Kranenbarg (Radio2) en BuZz (3FM) afvalrondes en wordt aandacht besteed aan onderwijs. Hamvraag is daarbij: wat is een goede docent? Gedurende de dag worden docenten en leerlingen begeleid door acteur Raymi Sambo, onder meer bekend van de film en tv-serie All Stars.

De afgelopen weken hebben ruim 18.000 leerlingen zo’n 1500 leraren van middelbare scholen opgegeven voor de verkiezing van Docent 2004. De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Scholieren.com en NCRV’s BuZz op 3 FM. Scholieren.com is met ruim 50.000 unieke bezoekers per dag één van de grootste Nederlandse websites met informatie en entertainment voor scholieren.

De docent met de meeste stemmen in één bepaalde week werd wekelijks bij NCRV’s BuZz op 3FM aan de tand gevoeld. Inmiddels hebben tien docenten de strijd overleefd. Zij leggen op vrijdag 14 mei een aantal testen af. Uiteindelijk komen twee finalisten tegen elkaar uit in een speciale uitzending van BuZz op 3FM tussen 19.00 en 20.00 uur.