Home Landelijke radio Dj Tiësto: “Mijn programma wordt niet zo saai als Slam!FM”

Dj Tiësto: “Mijn programma wordt niet zo saai als Slam!FM”

“Radio 538 heeft me een aantal keer benaderd voor diverse dingen, maar ik had er eigenlijk nooit echt de tijd voor, omdat mijn carriere heel hard ging in het buitenland. Ik was nu wel toe aan iets nieuws, mede omdat ik me breder wil profileren dan als ’trance-dj’,” zo vertelt Dj Tiësto. Vlak daarvoor is hij door Radio 538 gepresenteerd als nieuwe dj, dit gebeurde onder grote belangstelling van de media. Vanaf zes april zal hij elke vrijdag van 22:00 tot 0:00 uur het danceprogramma ‘Club Nouveau’ gaan presenteren op de zender.

“Een programma met Dj Tiësto was echt iets wat we al lang wilden en we zijn er nu het laatste half jaar mee bezig geweest om dit voor voor elkaar te krijgen,” licht programmadirecteur Niels Hoogland toe. Met onder meer ‘Dance Deparment’, Roger Sanchez, de ‘Powermix’, de vertrekkende Dj Jean en nu dus Dj Tiësto heeft Radio 538 een groot aanbod aan danceprogramma’s. “We zijn al heel lang bezig met dance. De dancesmash hebben we ooit geïntroduceerd en ‘Dance Department’ is inmiddels een begrip. Dancemuziek is echt één van onze peilers. Opzich zou het opzetten van een dancezender in navolging van Juize FM geen gek idee zijn. Zoiets doen we nu al met ’24/7 Dance’ op Radio Digitaal,” aldus Hoogland.

Dj Tiësto, programmadirecteur Niels Hoogland en algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth heffen het glasNaast Radio 538 zijn onder meer 3FM en Slam!FM druk bezig met danceprogramma’s gemaakt door internationaal bekende dj’s. “Geen van de Nederlandse radiostations heeft mij ooit benaderd voor een programma,” zo vertelt Tiësto. “Wel ben ik internationaal een paar keer gevraagd door onder meer XM Satellite Radio en Sirius.”

“Overigens: er zijn in Nederland een heleboel danceprogramma’s, maar die zijn in mijn ogen gewoon niet goed. Ik vind Slam!FM bijvoorbeeld heel saai om naar te luisteren. De platenkeus daar is gewoon niet sterk. Soms heel commercieel, soms juist heel diep, maar ze laten vaak hele goede platen liggen. Ik ga er voor zorgen dat het niet saai wordt, die platen die zij laten liggen ga ik wel draaien. Daarmee denk ik dat twee uur Dj Tiësto op vrijdagavond heel interessant wordt om naar te luisteren.”

Naast de Nederlandse versie van ‘Club Nouveau’ wordt het programma ook in het Engels gemaakt. “We gaan in navolging van de internationaal populaire podcast van ‘Dance Deparment’ het programma van Tiësto wereldwijd uitgeven,” aldus Niels Hoogland. “Mijn uitzending zal wereldwijd worden uitgezonden onder meer via het XM Satellite Radio in de Verenigde Staten, maar ook bijvoorbeeld in Libanon,” vervolgt Dj Tiësto.

De villa van 538 werd versiert met een hele grote posterDe populaire dj staat er om bekend dat hij continu de wereld over vliegt om overal te draaien: van China tot de VS tot Ibiza. “Ik heb nu bewust tijd gemaakt om meer in Nederland te zijn, omdat ik wel een beetje klaar ben met het continu overal heen vliegen. Daar komt bij dat ik wat meer tijd in de studio wil spenderen, niet alleen de radiostudio, maar ook de productiestudio.”

Desondanks heeft hij niet altijd tijd om zijn programma live te maken. “Het programma zal redelijk vaak opgenomen zijn, maar ik wil het ook zeker live gaan doen, dat lijkt me heel leuk,” zo vertelt de dj enthousiast. De show zelf wordt zeker geen mix met drie keer per uur een korte presentatie. “Ik ga redelijk veel praten, maar dan wel inhoudelijk over het ‘club’-life. Uiteindelijk moet het geen praatprogramma worden, de muziek moet wel spreken.”

Een paar jaar geleden werd Dj Tiësto verkozen tot de beste dj ter wereld. Inmiddels heeft hij overal te wereld zijn kunsten al mogen vertonen. “Mijn hoogtepunt is nog niet geweest denk ik. Als een blad mij ‘de beste dj’ van de wereld noemt, dan is dat enkel wat dat blad op dat moment vindt. Als je kijkt naar de werkelijkheid dan zijn mijn shows wereldwijs alleen maar groter geworden sindsdien. Dit jaar kom ik met een nieuwe cd, een nieuwe worldtour, ga ik meer produceren en kom ik met mijn radioprogramma. Ik denk dat 2007 wel mijn hoogtepunt kan worden en 538 is daarbij.”

Lees hier de berichtgeving over de komst van Dj Tiësto naar Radio 538.

Vorig artikelWereldomroep start cursus voor Antilliaanse en Surinaamse radiomakers
Volgend artikelRadioNL ook op de kabel in Groningen en Drenthe