Home Landelijke radio Directeur RTV Drenthe wil geld van regionale omroepen in de Randstad

Directeur RTV Drenthe wil geld van regionale omroepen in de Randstad

Grote en rijke regionale omroepen in de Randstad zouden een deel van hun budget moeten afstaan aan omroepen elders in het land. Dat heeft directeur Dink Binnendijk gezegd in zijn speech tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de omroep. Regionale omroepen krijgen subsidie op basis van het inwoneraantal van 'hun' provincie en dat pakt volgens Binnendijk onrechtvaardig uit.

Binnendijk zette zich ook fel af tegen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De landelijke omroep heeft volgens hem geen flauw benul wat er aan de hand is in Drenthe en zou eens bij de regionale omroep mee moeten lopen om te zien wat echt efficiënt werken is.

Hij reageert op een plan van de NPO om de regionale omroepen te integreren in de landelijke omroep. Binnendijk stelde voor TV Drenthe een week op Nederland 1 te laten uitzenden en de NPO op het kanaal van de regionale omroep. "Dan kijken we na een week hoe de kijkcijfers waren."

Volgens Binnendijk moet de NPO zich op zijn eigen werk richten en is er werk aan de winkel vanwege het dalende marktaandeel van Nederland 3 na de verhuizing van De Wereld Draait Door.

Vorig artikelQ-music vraagt rechter aansprakelijke zendmastbranden aan te wijzen
Volgend artikelFrank van der Lende in vroege ochtend 3FM