Home Landelijke radio Deventer wijst Glazen Huis 2016 af, Schiedam en Veenendaal tonen interesse

Deventer wijst Glazen Huis 2016 af, Schiedam en Veenendaal tonen interesse

Deventer gaat zich niet kandidaatstellen om in 2016 het Glazen Huis van 3FM naar de stad te halen. Een meerderheid van de gemeenteraad zegt niet garant te willen staan voor de organisatiekosten, zo meldt De Stentor. Het College van Burgemeester & Wethouders had begroot dat de kosten voor het binnenhalen van het Glazen Huis kunnen oplopen tot €550.000.

Veel politieke partijen vonden de financiële risico's te groot, aangezien volgens hen niet duidelijk is welk deel van de kosten de gemeente betaalt en welk deel de ondernemers en andere partijen voor hun rekening nemen.

Andere steden
De steden Utrecht, Amersfoort en Spijkenisse lieten eerder al weten interesse te hebben in het Glazen Huis van 2016. Na Spijkenisse wil ook Schiedam zich beschikbaar stellen. "We verwachten dat er meer reuring en levendigheid in de stad komt en we willen nog meer jongeren, gezinnen en ondernemers naar de stad halen", aldus Wethouder Van Steenderen tegenover RTV Rijnmond. Daarnaast liet Veenendaal vorige maand weten ook geïnteresseerd te zijn het Glazen Huis.

Of deze steden zich ook daadwerkelijk kandidaatstellen bij 3FM is de vraag. Steden hebben tot eind februari om zich kandidaat te stellen, eind april wordt bekend waar het Huis in 2016 komt te staan. Dit jaar staat het Glazen Huis in Heerlen.