Home Landelijke radio Den Haag verdubbelt subsidie aan FunX

Den Haag verdubbelt subsidie aan FunX

De subsidie van de gemeente Den Haag aan FunX wordt verdubbeld. Een grote meerderheid in de gemeenteraad heeft daarmee ingestemd. In 2014 en 2015 ontvangt de randstedelijke publieke zender daarom 100.000 euro per jaar.

De verdubbeling was een initiatief van D66 raadslid Martijn Bordewijk. "FunX is een dynamische radiozender die grote groepen jongeren in de stad aanspreekt en die van toegevoegde waarde is voor het lokale medialandschap. De bedrijfsvoering van de Haagse editie van FunX is gebaat bij een financiering voor de langere termijn in plaats van telkens eenjarige ad hoc beslissingen."

FunX is zeer blij met het resultaat. Cees Anceaux, bestuursvoorzitter. "We zijn erg blij met deze erkenning van FunX in Den Haag. Met deze extra subsidie ontstaat er rust op de werkvloer en kunnen we ons volledig inzetten om een goed Haags programma neer te blijven zetten in de Hofstad. We hopen dat het goede voorbeeld van Den Haag in andere steden gevolgd wordt."

Onlangs kondigde FunX nog aan de programmering van de Haagse editie te versoberen omdat er maar eenmalig 50.000 euro subsidie zou komen. Dat voornemen is nu van de baan.